senior-hasten-1080x400-INT.jpg

SENIORHÄSTEN

Förmågan att ta upp näring avtar som regel med åren. Det beror dels på att matsmältningssystemets upptagningsförmåga försämras, men kan också bero på att många äldre hästar tuggar sämre.

En del av fodret kommer då att passera matsmältningskanalen utan att smältas. Det är således viktigt att regelbundet kolla tänderna hos den äldre hästen. Äldre hästar kan också få problem när det gäller upptagningen av protein, vilket kan leda till minskad muskelmassa. Detta innebär att många äldre hästar behöver en hög giva av fullvärdigt protein.

GROOV-familjen, KRAFFT Muscle Up, KRAFFT Plus Protein och KRAFFT Lucerne är foder som alla kan passa den äldre hästen. Föredrar ni att ge er häst müsli så är KRAFFT High Protein Muesli ett bra alternativ. Vill man ha ett foder innehållande jäst för att balansera fodersmältningen så är KRAFFT Senior Sensitive alternativt någon av de två KRAFFT Performance Low Starch produkterna som rekommenderas. 

Tänk på att ett bra seniorhästfoder bör vara smakligt och lätt att tugga. För att underlätta tuggandet kan man med fördel blötlägga fodret.

Läs också: