UTMANANDE ATT FÅ HÄSTEN AVSLAPPNAD

Min häst är stressad och ibland ofokuserad. Finns det något jag kan ge för att skapa lugn?

SVAR: Stress kan uppkomma av olika anledningar. Först bör man kolla upp så att hästen inte har ont någonstans. Hästen kan också bli stressad av att inte kunna utföra sitt naturliga beteende på grund av den miljön vi erbjuder. Kanske får den för lite grovfoder, inte tillräckligt med utevistelse, motion eller vilotid, eller så påverkar stressande träning, transport eller annat.

Om allt detta är i sin ordning och foderstaten hästen äter är väl anpassad för individen, men hästen ändå upplevs stressad, så kan man prova att ge ett tillskott som är framtaget för att balansera temperamentet hos den stressade hästen, eller magnesium. Att enbart tillsätta magnesium till en stressad häst kan vara effektivt om hästen har magnesiumbrist. Har hästen inte magnesiumbrist kommer man troligen inte få den lugnande effekt som önskas. Då rekommenderar vi att istället tillsätta ett tillskott som heter KRAFFT Stress Relief eftersom den utöver magnesium även innehåller det kroppsegna humörstabiliserande ämnet tryptofan, samt B-vitaminer och aminosyror i balanserade proportioner för en stressad häst. Stress Relief kan ges på regelbunden basis eller tillsättas inför en stressad situation så som tävling, transport eller veterinärbesök.

Har du en fundering?

Skicka ett mail till direct@krafft.nu så hjälper vi dig. Skriv gärna med information om din häst så som kön, ras, ålder, arbete, hull och annat som kan vara bra för oss att känna till. Vill du ha hjälp med att räkna en foderstat så skicka med din grovfoderanalys.