HUR URFODRAS EN HÄST MED MAGSÅR?

Mitt sto har diagnostiserats med magsår i nedre delen. Jag fodrar ensilage fyra gånger per dag, hon bor i ett litet stall tillsammans med ytterligare en häst och rids varierat. Hon är ett sto som är väldigt lättfödd och som enkelt lägger på sig. Hur ska jag tänka kring utfodringen?

SVAR: Jag rekommenderar ett grovfoder med bra balans mellan energi och protein och ett näringsvärde som passar för din häst. Försök hitta ett där du kan tillgodose så mycket som möjligt av hästens energi och proteinbehov. Den totala sockerhalten bör understiga 80 gram. Detta kan man se via en grovfoderanalys. Grovfoderintaget bör ligga på minst 1,5 till 2 kilo torrsubstans per 100 kilo kroppsvikt.
Om du behöver komplettera med ett kraftfoder rekommenderar jag att fodra med ett som har låg socker och stärkelsehalt och innehåller mycket fibrer. I vårt sortiment finns KRAFFT Performance Low Starch. Detta foder har ett lågt socker- (4 procent) och stärkelseinnehåll (4 procent) och en hög fiberhalt på 23 procent. Behöver du mer energi kan man komplettera med olja.

Har du en fundering?

Skicka ett mail till direct@krafft.nu så hjälper vi dig. Skriv gärna med information om din häst så som kön, ras, ålder, arbete, hull och annat som kan vara bra för oss att känna till. Vill du ha hjälp med att räkna en foderstat så skicka med din grovfoderanalys.